You are logged in as customer LOG OUT

pers

Hvorfor trenger jeg å forberede meg på personlighetstester?

 

Selv om du ikke teknisk sett kan studere til en personlighetstest, kan du få resultatene du ønsker med å forberede deg i forkant. Når du tar en personlighetstest i ansettelsesprosessen, som er påkrevd for mange høyere stillinger, blir du plassert foran en dataskjerm og får en masse spørsmål som ikke virker relevant for stillingen du har søkt på. Det kan få deg til å undre hvordan disse urelaterte spørsmålene lar de som evaluerer trekke konklusjoner om du er egnet eller ei for stillingen.

Hvis du begir deg på prøven med motstand, kynisme, sinne eller frykt, minimerer du sjansene for suksess. Faktisk er personlighetstesten langt mer søker-vennlig enn mange andre verktøy, som jobbintervjuer. Det er godt kjent at jobbintervjuer kan være forutinntatt mot søkeren, mens personlighetstester er bare datastyrt, og du står helt på egenhånd.

Alle evalueringstyper er stressende. Den type stress påvirker alles prestasjon, og en bør jobbe med å minimere den påvirkningen. Forberedelser i forkant vil minke stressnivået under prøven, og la deg ta testen på en måte som reflekterer personligheten din best.

Forbered deg på personlighetstester

Maksimer sjansene dine for å få jobben med JobTestPreps omfattende personlighets-forberedelser: vår øvings-personlighetstest, med en detaljert studieguide som forklarer hvordan du besvarer spørsmålene, og «enkelt-trekk øvelse», som lar deg forstå hvert trekk og gjenkjenne og justere det på den ekte personlighetstesten og i intervjuet.

Tester

Vår øvings-personlighetstest består av fire deler. De fire delene inneholder ulike typer spørsmål:

 • Sant / Ikke sant
 • Enig / Uenig / Verken eller
 • Likert -skala (1 til 5, 1 til 7)
 • En påstand fulgt av minst / mest

Det er totalt 219 spørsmål. Både testformatet og størrelsen på vår øvings-test ligner de mest vanlige personlighetstestene på markedet.

Personlighets-evalueringstest studieguide

Vår personlighetstest-studieguide vil forklare i detaljer hva personlighetstester er, og vil hjelpe deg med å forberede deg på en personlighetstest, og gi deg tips og informasjon om hvordan du kan gjøre det godt i disse. Den vil også lære deg å lese instrukser og hvordan hanskes med stresset rundt å ta en personlighetstest, så vel som å vise deg typen formater personlighetstester kommer i.

Vi tilbyr også den ideelle personlighetstest-guiden, hvor du kan velge mellom en rekke jobbtyper. Dette vil la deg sammenligne dine testresultater med den ideelle jobb-personligheten for å hjelpe deg med å få en bedre forståelse av hvilken personlighetstype det spesifikke yrket er interessert i.

I tillegg tilbyr vi også en unik omfattende studieguide som er yrkes-spesifikk, noe som betyr at dersom du søker på en spesiell stilling, kan guiden hjelpe deg med å forstå hvilke trekk som er viktig for den stillingen. Vi tilbyr guider for de følgende yrkene; ledelse, administrativt, universitetsnivå, mellomledelse, kundeservice, salg, teknisk, IT, rettshåndhevelse og annet.

"enkelt-trekk øvelse»

Med vår «enkelt-trekk øvelse» kan du jobbe med hvert trekk individuelt og i ditt eget tempo, samt øve på hvert trekk, så du kan optimalisere dine svar i henhold til den ekte prøven.

Å øve til en personlighetstest vil hjelpe deg med å lære mer om deg selv og dine trekk. I tillegg vil øving redusere stress i forkant av prøvedagen.

Bør jeg velge «svært enig / uenig» eller «enig / uenig»?

Det er ulike spørsmålstyper i personlighetsvurderings-testene. Når du blir gitt en påstand med ekstreme påstander som «alltid» eller «aldri», bør du besvare dem med mindre ekstreme svar som «enig», og ikke «svært enig». Men det er tilfeller under personlighetstesten hvor du bør velge «svært enig» eller «svært uenig».

Du bør velge «svært enig» når følgende typer spørsmål stilles:

 • Folk flest er ærlige av natur.
 • De fleste mennesker kan stoles på.
 • Veldig få personer stjeler på jobb.
 • Jeg kan ikke huske sist gang jeg mistet fatning på jobb.
 • bekymrer meg sjelden over hvor godt jeg gjør jobben min.

Du bør velge «svært uenig» når følgende spørsmål stilles:

 • Det er naturlig for mennesker å stjele fra andre.
 • De fleste mennesker kan ikke stoles på.
 • Noen ganger irriterer mine kolleger meg.
 • bekymrer meg noen ganger for å miste jobben på grunn av kontor-regler.
 • ganger føler jeg at jeg ikke er i stand til å håndtere alt arbeidsansvaret mitt.

Den rette fremgangen til å besvare personlighetstester

Finnes det rette eller gale svar i personlighetstester?

De som behandler personlighets-evalueringstester mener det ikke er noen «rette» eller «gale» svar, og referer ofte til personlighetstester som personlighets-«spørreskjema» fremfor «tester». Dette stemmer ikke.

En personlighets-evaluering fungerer som et verktøy til å finne personen som passer med kriteriene til en spesifikk stilling. Dermed er det riktige og gale svar tilknyttet spesifikke stillinger. Å forberede deg på personlighetstesten i forkant vil la deg bli godt kjent med spørsmålstypene som stilles og hva de optimale svarene er.

Hvordan består jeg en personlighetstest?

Når du tar en personlighetstest vil administratorene sørge for at du ikke har noen bakgrunnsinformasjon om testen, og at du vil dermed gi helt ærlige svar. Men dersom du øver med en simulert personlighetstest før den faktiske prøven, vil det la deg optimalisere svarene for stillingen du ønsker. Dette vil utvilsomt ha en positiv effekt på ditt kandidatur.

Vår personlighetstest-PrepPack™ er spesielt designet for p hjelpe deg med å bli forberedt. Følg disse personlighetstest-tipsene for suksess:

 • teoriguiden for viktig veiledning på hvordan du tar testen.
 • Ta den komplette testen, det tar omtrent 25 minutter, så sørg for at du er forberedt i forkant.
 • den personlige rapporten bestående av 50 personlighetstrekk.
 • Forbered deg på din neste øvings-test med vår profesjonelle guide.
 • Ta testen på nytt, fokuser på de spørsmålene du må jobbe med.

 

Testselskapet og andre merker nevnt på denne siden eies av de respektive merkevare-eierne. Ingen av merkevare-eierne er tilknyttet JobTestPrep eller denne siden. JobTestPrep tilbyr øvingsmateriale til ferdighetstester. Alt forberedelsesmateriale er gitt på engelsk.

None of the trademark holders are affiliated with JobTestPrep or this website.
Trenger du hjelp spørsmålstegn
minimere lukk
Trenger du hjelp spørsmålstegn
Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor og vi vil snart kontakte deg.
Din melding ble sendt. Vi kontakter deg snart.
Det oppstod et problem ved å sende meldingen. Vennligst prøv igjen om noen minutter.