You are logged in as customer LOG OUT


Hva som er inkludert

 • 11 neste i rekken-tester
 • 3 analogi-tester
 • 9 stikker seg ut-tester
 • 8 matrise-tester
 • 3 andre typer tester
 • 1 studieguide
 • 1 videoopplæring
 • Tidsbegrensede tester med poengrapport
 • Omfattende løsningstips
 • Sikker betaling
 • Øyeblikkelig tilgang på nett, øv 24/7
 • Penger tilbake garanti – se vilkår og betingelser
 • Totalt antall tester: 34
 • Totalt antall guider: 2
 • Øvingsmateriale og øvings-tester er på engelsk.


Om

 

Få øyeblikkelig tilgang til din PrepPack™ i abstrakt resonnering. Pakken inneholder mer enn 30 øvelses-prøver som vil gi deg best mulighet for hell i jobbsøknaden din.

Hva er abstrakt resonnering?

Abstrakte prøver for jobbsøknader som også kalles induktive resonnering- eller diagramresonnerings-prøver benyttes hyppig av organisasjoner for å vurdere ditt generelle intellektuelle potensiale og evne til å finne ut av nye konsepter og abstrakte ideer.

Disse vurderingene er basert på potensielle tilpassingsevner og ferdigheter fremfor tidligere kunnskap. De minner generelt om IQ-tester og avhenger av din egenskap til å se logikken bak spesifikke mønstre i symbol og former, fremfor å belage deg på verbale eller matematiske ferdigheter. De abstrakte resonneringsprøvene krever evne til å trekke antagelser og beslutninger basert på informasjonen gitt i form av symboler eller matriser.

I slike tester vil du bli bedt om å identifisere et manglende objekt eller diagram som fullfører et spesielt logisk mønster, vanligvis i form av en matrise. Måten test-teknikken er bygget opp gjør at den gir en god indikasjon på IQ. Derfor er det meget lurt å være godt forberedt for denne typen vurdering.

Psykometriske tester i abstrakt resonnering utgjør en viktig del av intelligens-tester, og er derfor svært populære som vurderingstester. I alle disse test-typene blir du bedt om å identifisere en manglende figur i matrisen, eller alternativt avgjøre hvilken gruppe matriser figuren passer best inn i.

Disse testene anses som svært rettferdige, ettersom spørsmålene er uavhengige av utdanning eller kulturell bakgrunn. De er spesielt viktige for stillinger som krever problemløsnings-egenskaper og områder hvor det kreves initiativ. De abstrakte resonneringstestene på nettet kan benyttes til alle typer stillinger. For å gjøre det godt i din abstrakte resonneringstest, må du være kreativ og klare å lese formene og mønstrene logisk, identifisere regler og likheter, og raskt bruke disse opplysningene til å komme frem til det rette svaret.

Den beste måten å gjøre deg klar er med forberedelser og øving. Lenger ned finner du noen få eksempel-spørsmål for å hjelpe deg med å forstå hva abstrakt resonnerings-vurdering handler om. Men, for best mulighet til å imponere arbeidsgivere, registrer deg på JobTestPrep øyeblikkelig og motta forberedelsesmateriale som øvelsestester i abstrakt resonnering, og informasjon om hvordan besvare spørsmålene i abstrakt resonnerings-prøven.

Abstrakt resonneringstest for ansettelse

Abstrakte resonneringsspørsmål er spesielt designet for å utfordrende for å skille ut kandidater, og for å identifisere deres ytelsesferdigheter. Testene har gjerne svært kort svartid, spørsmålene må forstås hurtig, og riktig svar må fylles ut raskt.

Underveis i prøven er det også vanlig at vanskelighetsgraden øker. Til tross for dette er det flere spørsmålstyper og formater som følger generelle konsepter vanlige i ulike diagram-resonneringstester. Det er her forberedelse vil være nyttig når det kommer til å identifisere spørsmålet og løsningen i en abstrakt resonneringstest på nettet.

Eksempel på abstrakt-prøve for jobbsøkende

Se nedenfor for eksempelspørsmål i en abstrakt resonneringstest for å få forståelse for hvordan den abstrakte prøven fungerer.

Abstrakt resonnerings-eksempel 1:

Bild av abstrakt test

Trianglene «beveger seg» litt mot klokkeretningen og utover. Et godt løsningstips for det første eksempelspørsmålet i abstrakt resonnering er å prøve å plukke fra hverandre hele figuren i elementer (triangler) og hver gang fokusere på ett av elementene. Derfor er det riktige svaret: 

svare 1

 Abstrakt resonnerings-eksempel 2: 

Abstrakt test

Logikken bak dette abstrakt resonnerings-eksempelet: En X-form har sorte og hvite prikker. Begge sett med prikker er uavhengige, og følger et lignende mønster. I hver ramme er en sort prikk lagt til mot klokkeretningen i vinklene på X-formen, til alle vinklene er dekket. Så fjernes en prikk av gangen, også mot klokkeretningen.

Det samme mønsteret oppstår med de hvite prikkene, bare med klokkeretningen. Undersøker du endringene før og etter, bør «spørsmålstegn»-figuren være lik som i ramme 2, bare med en ekstra sort prikk (med alle de sorte prikkene tilstede) og en ytterligere hvit prikk i øvre høyre hjørne, i henhold til mønsteret. 

 svare 2

Abstrakt resonnerings-eksempel 3: 

Abstrakt test 3

Logikken bak det tredje abstrakte resonnerings-eksempelet: Den neste rammen etter hvert trinn viser et speilbilde av den forrige rammen. I tillegg legges en form til bildet i hvert andre trinn. Svarsalternativ 3 er et speilbilde av ramme 5, og er dermed det korrekte svaret.  

svare 3

Tips for abstrakte resonneringstester 

beste forberedelsesmetoden er å gjøre deg kjent med hvilken type spørsmål du mest sannsynlig vil møte på. JobTestPreps beste tips for abstrakt tenking-tester er som følger: 

 • Mange liker utfordringene med å løse abstrakte resonneringstester. Ved å registrere deg hos JobTestPrep vil du få tilgang til de beste øvelsestestene for abstrakt resonnering, som vil gi deg en utfordring i tillegg til de beste forberedelsesresursene på nett. I tillegg vil våre svarforklaringer og spørsmålsguider sørge for at du forstår spørsmålene, fremfor å bare memorere løsningsteknikker. Som igjen lar deg tilpasse deg til alle presenterte situasjoner, og fullføre abstrakt resonnerings-prøven med hell.  
 • Mange av våre vellykkede kandidater har foreslått at det er lønnsomt å kategorisere svarene basert på de ulike løsningsstrategiene som de lærte fra forberedelsesmaterialet på abstrakt tenking fra JobTestPrep. Med dette mener de a trikset er å prøve å oppdage ulike regler basert på den tilgjengelige informasjonen. For eksempel kan du gruppere informasjonen etter størrelse, form eller nummer, og bruke det som et startpunkt når du tenker på spørsmålene. Jobb så metodisk ut ifra det i løpet av testen.  
 • Et annet enkelt, men veldig effektivt tips, er å løse en regel av gangen. Mange av de diagram-resonneringstestene prøver å forvirre kandidaten med å overvelde dem. Se på ett aspekt av spørsmålet av gangen, og kom ram til hva som er viktig og hva som kan overses.  
 • Tidsfordeling er et annet vanlig problem hos abstrakte resonneringstester. Dersom det tar opp for mye tid å komme frem til svaret, er det bedre å gå videre og ikke bruke for my tid på det. I tillegg til at svaret er vanskelig å komme frem til, har det også en effekt på selvsikkerheten og flyten din, noe som kan være ødeleggende når det kommer til å være vellykket i denne testen. Dersom du har tid igjen på slutten kan du da gå tilbake og prøve å finne svaret på nytt.  
 • Til slutt, hvis du sliter med å finne mønsteret i formene, kan du se på svarene for hint til hva som kan være det riktige svaret, og prøve å se hva som er viktig når du sammenligner svarene med spørsmålet. Hvis for eksempel en serie av former vises og alle svarene er enten sirkler eller firkanter, kan du anta at den neste formen i rekken er enten en sirkel eller firkant. Jobb deg bakover fra dette for å finne ut hvilket svar som matcher spørsmålet. Dette svaret bør være det rette ved hjelp av omvendt tenking.  

Forbered deg med JobTestPrep 

JobTestPreps øving i abstrakt vurdering er den mest profesjonelle og dyptgående forberedelsespakken på nett for din abstrakte psykometriske prøve. Pakken inneholder mange abstrakte eksempler og induktiv resonnerings-tester med hundrevis av spørsmål og forklaringer på hvordan du løser abstrakte resonneringstester på nett. Den inneholder alle typer abstrakte resonneringstester, både logiske og induktive resonneringstester.  

 

Testselskapet og andre merker nevnt på denne siden eies av de respektive merkevare-eierne. Ingen av merkevare-eierne er tilknyttet JobTestPrep eller denne siden. JobTestPrep tilbyr øvingsmateriale til ferdighetstester. Alt forberedelsesmateriale er gitt på engelsk.

Finner du ikke det du lette etter?
?
Trenger du hjelp spørsmålstegn
minimere lukk
Trenger du hjelp spørsmålstegn
Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor og vi vil snart kontakte deg.
Din melding ble sendt. Vi kontakter deg snart.
Det oppstod et problem ved å sende meldingen. Vennligst prøv igjen om noen minutter.